App

Eliassons Åkeri

Det lilla företaget med dem stora möjligheterna

Allt startade 1950 med en bensinstation i Laholm. Idag har familjeföretaget Eliassons Åkeri, som nu drivs i tredje generationen, sysselsätter idag ett 40-tal fordon och 70 personer.

Företagets verksamhet är inriktad på tre typer av tanktransporter – bränsletransporter, kemtransporter och bitumen. Verksamhetsområdet är främst södra Sverige, men man har också en mängd specialuppdrag i såväl Norge och Danmark som England och Tyskland. Under åren har Eliassons byggt upp ett starkt transportnät som sträcker sig över hela Norden och norra delarna av Europa.

Företaget växer och är känt i branschen för sin kvalité, service och sina välskötta neutrala fordon. Vi är ett företag med god kompetens och med vår neutrala stil och anda så jobbar vi med många olika kunder och har idag många ben att stå på.

Kvalité

Vi strävar hela tiden på att bli bättre och är därför anslutna till Fair Transport samt certifierade enligt Kvalité ISO 9001, Miljö ISO14001 och Trafiksäkerhet ISO 39001. Vi är även anslutna till både Sveriges Åkeriföretag, Biltrafikens arbetsgivarförbund med kollektiv avtal samt har bra relation med Transportarbetarförbundet.

Följ vårt hållbarhetsarbete här! 

Tack för att du väljer att vara en del av Eliassons Åkeri!
Vi är ett Fair Transportföretag.

Historik

1950
Karl-Erik Eliasson driver en mycket omtyckt bensinstation i Laholm. Hans stora engagemang och driftighet i branschen gör att Shell erbjuder Karl-Erik att ta över tankbilarna i området – Eliassons Åkeri AB grundas.

1965
Eliassons Åkeri växer och frodas. Nu får man bygga nya lokaler på Långebro i Kristianstad. Under denna tid hade även styckegodstrafiken tagit fart och företaget hade upp till ett 30-tal fordon.

1976
Bildar Karl-Erik med kompanjon Kristianstads Åkeri AB. 

1977
Bygger man ytterligare en ny fastighet, denna gång i Öllsjö i Kristianstad, för att kunna serva alla fordon. Idag används dessa lokaler för driften av åkeriet.

1985-88
Karl-Erik går bort och Kristianstad Åkeri AB köps upp av Bilspedition. Tankbilarna lämnas utanför affären och 1988 startar Karl-Eriks son Mikael och Lilian Eliasson återigen upp Eliassons Åkeri i Kristianstad AB för att fortsätta med tankbilarna.

1998
Mikael Eliasson tar över helt som VD och ägare.

2005
Certifieras enligt ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö.

2007
Tommie Eliasson, tredje generationen Eliassons, börjar på företaget.

2013
De sista distributionsbilarna säljs och företaget blir återigen ett renodlat tankbilsåkeri.

2015
Certifieras enligt ISO 39001 för trafiksäkerhet.

2017
Företagets användning av fossilfria drivmedel uppgår till 97,8 procent. 

2019
Går med i Fair Transport.

2020
Organisationen fyller 70 år och firar med en större utökning.