App

Hållbarhet tar oss in i framtiden

70 år och tre generationer

Det är nu 70 år och tre generationer sedan grunden till Eliassons Åkeri lades, i form av en bensinstation i Laholm. Idag erbjuder vi miljövänliga och högkvalitativa tanktransporter för såväl enkla körningar till kompletta lösningar. Just miljö och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat. Vi började tidigt att kika på fossilfria bränslen och kan idag stolt säga att över 97 procent av våra transporter sker med fossilfria alternativ. Att engagera oss i miljöfrågor är ett val vi gjort både för oss själva, för våra kunder och för vår planet.

Under förra året var vi ett av de tio första bolagen att ansluta oss till den nya Fair Transport-organisationen. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och öppet redovisar vårt hållbarhetsarbete med kvalitets- och miljömål. Med några enkla klick kan alla se exakt statistik över allt från antal anställda till antalet fordon med Euro 6 och vilka drivmedel vi använder. Här kan du också läsa våra policys och vilka mervärden vi strävar efter.

Som vi ser det är en av fördelarna med ett familjeföretag att engagemanget når hela vägen ut till kunderna. Jobbet är en del av oss. Vi försöker växa hållbart, vi har inte som mål att bli störst utan vi vill behålla vår höga kvalitet och växa tillsammans med våra kunder. För oss är det också viktigt att skapa förutsättningar för att våra chaufförer ska må bra och kunna skapa starka relationer med kunderna. Framtiden ser ljus ut och vi är glada att allt fler får upp ögonen för kvaliteten som medföljer när man väljer att jobba med ett svenskt transportbolag. Att kunderna efterfrågar kvalitet, hållbarhet och seriositet ger oss möjlighet att fortsätta utvecklas. Det är viktigt för oss som familjeföretag, och det är viktigt för branschen i stort. Vi är idag ett av få svenskägda bränsletransportföretag i den här storleken, många har en större utländsk ägare bakom sig. Men vi är här, vi är hungriga och vi tar oss framåt!

Tack för att du väljer att vara en del av Eliassons Åkeri!